Program pro děti

Hra pro děti (i dospělé)

Děti si vyzkouší svou mrštnost na překážkové dráze, zažijí, jak vypadá vojenský výcvik v římské i keltské armádě, natrénují si lov zvěře pomocí lukostřelby a zkusí porazit zkušeného lovce v hodu oštěpem. Své hlavy potrápí při poznávání zvířecích stop, luštění keltské šifry či tvoření vlastního keltského umění. To vše na celodenních hrách na festivalu.
V oppidu se pohybuje parta špionů, kteří se chystají narušit hladký průběh oslav Lughnasadu.
Náčelník má ovšem plné ruce práce s přípravami oslav a proto potřebuje Vaši pomoc!
Čeká vás náročná cesta s mnoha úkoly, na které budete muset ukázat svou fyzickou zdatnost, zapojit svou chytrost a tvořivého ducha.
Dokážete získat mapu a podle ní najít v oppidu seznam špionů?

Hra pro děti i dospělé bude probíhat v pátek i sobotu od 10:00 -18:00 v areálu oppida. A celou hru lze dokončit druhý den. Připomínáme, že vstupné pro děti do 6 let je zdarma.

Autorské čtení: Keltská dubová pohádka

Čte autor: David Doran Maroš

V dávných časech v jednom malebném údolí poklidně žil malý keltský kmen. Jednoho dne se však začaly dít podivné věci. Často přicházelo velmi deštivé počasí nebo zase vysychaly studánky. Kdo mohl způsobit taková zlá kouzla? Pomůže víla pramenů, potoků, jezer a řek? A kdo je vlastně Darach?

Divadelní představení Svatbení přízrak

Účinkující: Divadelní soubor Kvítko

Veselá pohádková taškařice o přízraku, který popletl hlavu nejedné keltské ženě.

Další aktivity pro děti:
Lukostřelba pod odborným vedením
Labyrint
Škola pro Barbary 
Workshop Výroba amuletu

ℹ️

Veškerý program je přístupný dětem a ty si s dospělými například mohou vyzkoušet výrobu parfému a amuletu:

Výroba parfému z vonných esencí + amuletu keltského bojovníka

Zahrada Pod Kletí vám přiveze dva zajímavé workshopy: Parfém bohyně Epony – v rámci této dílny si můžete ze 100% přírodních esencí a základů z květových a bylinných vod namíchat svou osobní vůni. 
A Amulet keltského bojovníka – a v této dílně si můžete (děti i dospělí) vyrobit krásný suvenýr ze samotvrdnoucí hliněné hmoty. Razítkem si do destičky otisknete jeden z ochranných znaků keltské kultury. Samozřejmě přivezeme i naše voňavé kytky a kameny. Zde se můžete podívat na jejich videopozvánku: https://youtu.be/SQbT0tdAvTU

Děti dále uvidí u kmenů v oppidu keltskou kuchyni a jejich řemesla. Poslechnou si povídání o barvení textilu, uvidí římského obchodníka který bude smlouvat s návštěvníky, keltskou a římskou kuchyni… a spoustu dalšího.